ŠAMPONI OD KOJIH OPADA KOSA

Vodeći triholozi u zemlji su objavili spisak šampona opasnih za kosu i ispričali kako kosi vratiti volumen i gustoću

Kosalin

spec.za kosu Sabrina Saković;

Obrazovanje: specijalista dermatovenerologije
Naučno-obrazovni medicinski centar (2005. godine)
Specijalizacija: kozmetologija, postdiplomski rad (2012.)
Certifikat: dermatovenerologija, postdiplomski rad (2012.)
Oblast specijalizacije: trihologija, UNTZ
Prvi profesionalni institut za estetiku
Učesnik seminara Asclepian Laser Workshop (2017.)

Iskustvo u medicini - 11 godina

Kako oporaviti kosu u kućnim uslovima?

Jedna od najboljih trihologa, ljekara za kosu u BiH po mišljenju magazina AURA, Sabrina Saković je ispričala svoje iskustvo u oporavku kose nakon oštećenja šamponima iz trgovina i dala je detaljna uputstva o tome kako da se zaustavi opadanje kose i vrati volumen u kućnim uslovima;

kosa1

"Profesija me tjera da stalno učim jer kozmetičko tržište ne stoji u mjestu i masovno se stvaraju novi proizvodi koji često ne odgovaraju obećanom djelovanju.

Šamponi i balzami "za volumen", "sjaj", "protiv opadanja", "za rast kose" obećavaju brz efekat guste kose samim pranjem. Lijep izgled, fin oblik, dostupna cijena - teško je odoljeti iskušenju da ne kupite "super sredstvo" koje vam obećava da ćete u jednoj bočici dobiti gustoću i snagu, zar ne?

Nakon završenog seminara HAIR AND SPECIALIST 2018 potpuno sam se uvjerila da to nije tačno. Stvar je u tome da većina šampona sadrži supstance koje negativno utiču na folikul dlake i površinu kože. Toksični su po svojoj prirodi i dovode do toga da, prije ili kasnije, folikul kose "zaspi", to jeste, da iz njega prestaje rasti kosa. A na mjestu opale vlasi kose ostaje samo praznina..

kosa2

To je direktan put ka totalnoj alopeciji koja se jednostavno ne liječi. Dok kosa postoji na glavi, moguće je povećati njen broj bez hormonske terapije. Osim toga, danas se to može u kućnim uslovima.
Brinem se za svoje pacijente i tražim najbezbjednija sredstva za liječenje. Najbolji i najdjelotvorniji od svih je Lossless Shampoo. To je koncentrovana emulzija iz više komponenti koja regulira rad folikula kose.

kosa4

Njegovo djelovanje je usmjereno na razbuđivanje uspavanog folikula i zaštitu od opasnih komponenata u sastavu kozmetičkih sredstava kao što su

 • Sulfati (SLS);
 • DIETANOLOMIN (DEA)
 • Ftalati
 • LAS-tensid
 • Benzoli
 • PROPILENGLIKOL
 • PARABENI
 • TRIKLOZAN

Lossless Shampoo ispunjava kosu cijelom dužinom vitaminima i mineralima, obavija je i tako stvara barijeru za prodiranje toksičnih supstanci.

Drugi put za rješavanje ovog problema: upotreba šampona, maski i kondicionera bez opasnih sredstava. Međutim, takva sredstva je nemoguće naći na tržištu kozmetike jer sadrže konzervanse bez kojih će svako sredstvo za par dana da se "ukiseli".

Upotreba šampona pripremljenih u domaćoj radinosti je komplikovana jer nema pjene, iščešljavanje suhih sastojaka je mukotrpno i ne sadrže dovoljno hranjivih supstanci.

kosa5

Domaće šampone je moguće koristiti s velikim oprezom, ali samo u cilju čišćenja kose jednom mjesečno, u suprotnom postoji rizik od pojave saboreje, alergija, isušivanja kože glave i perutanja.

Posebna pažnja se treba posvetiti glavnom sastojku suhog šampona - glini. Ona je moćan absorbent i ne izvlači samo toksine i prljavštinu, nego i vitamine što brzo dovodi do suhosti, lomljenja i pucanja.

U osobnoj praksi sam sretala ljude s raznim problemima. Statistika dokazuje da samostalni pokušaji zaustavljanja opadanja kose, u pravilu, imaju najgore rezultate. Uopće ne preporučujem bilo kakva sredstva za liječenje bez konsultacije s dobrim specijalistom.

Jedino bezbjedno sredstvo na profesionalnom nivou za upotrebu kod kuće je Lossless Shampoo. Njegova djelotvornost je dokazana na kliničkom testovima i potvrđena u praksi. Liječenje mojih pacijenata s totalnom i androgenom alopecijom odvijalo se nekoliko puta uspješnije i brže zbog upotrebe profesionalne i koncentrirane emulzije.

Što se tiče zaštitnog djelovanja preparata Lossless Shampoo od sulfata i sličnih supstanci, ovdje je dovoljna jedna upotreba sedmično da biste za 28 dana vidjeli željeni rezultat. Za to vrijeme se folikuli razbuđuju, kutikula vlasi se zaglađuje, dolazi do učinka laminiranja zahvaljujući svojstvima obavijanja i stvaranja filma.

 • Prva sedmica - Kosa "oživljava": postaje meka, poslušna, lako se češlja bez upotrebe balzama i kondicionera.
 • Druga sedmica - Značajno se smanjuje opadanje, lomljivost, ispucali vrhovi se zaptivaju, nestaje oblik "jelke" cijelom dužinom.
 • Treća sedmica - Značajno se povećava rast kose, pojavljuje se nova, zdrava kosa.
 • Četvrta nedelja - Značajno se povećava volumen i količina kose. Nestaju perut i suhoća. Dolazi do uravnoteženja masnog sloja na koži. Opadanje je svedeno na minimum.
kosa7

Da liječite opadanje kose samostalno ili kod doktora - ostaje na vama da odlučite. Međutim, izričito preporučujem da ne odlažete tu odluku predugo jer će to dovesti do totalne alopecije (ćelavosti) i tada više neće biti moguće ispraviti situaciju bez hormonalnog liječenja".

Dugo vremena su muškarci i žene smatrali da je odlazak trihologu neophodna mjera za liječenja opadanja kose. Ali anketa sprovedena uz podršku Ministarstva zdravstva BiH nas je iznenadila.

kosa9

Dobra vijest za svakoga ko se želi riješiti opadanja kose pomoću preparata Lossless Shampoo: dr. Sabrina Saković je izjavila da trenutno zajedno s Ministarstvom zdravstva organiziraju poseban program u okviru kojeg je pakovanje ove emulzije moguće dobiti sa 50% popusta!


PAŽNJA! Zbog velikog broja narudžbi, proizvođač je bio prinuđen da ograniči uslove ove akcije. Trenutno, akcija traje do kraja SEDMICE!

PAŽNJA! Čuvajte se falsifikata! Sada prema akciji proizvođača možete da dobijete Lossless Shampoo sa 50% popusta:


50% POPUST TRAJE JOŠ

Popuni formu ispod i osiguraj svojoj kosi samo najbolje!

Designed with Mobirise - See it